Вкусни идеи от съвместния ни конкурс с Camping.bg за рецепти на път

Все повече участници дават предложенията си за къмпинг рецепти в съвместния ни конкурс с Camping.bg! Включете се в надпреварата и вие, за да спечелите специална награда – бутилка за кемпер или мини бутилчица с котлонче – V-Gas Mini.

Конкурсът продължава до 26 август 2018 г., а ето и някои от предложените рецепти до момента:

Вкусни идеи от съвместния ни конкурс с Camping.bg за рецепти на пътПРИНЦЕСИ С КАЙМА ЗА КЮФТЕТА И КАШКАВАЛ НА СКАРА

Рецепта: Лидия Якимова‎

Върху филии слагаме тънки резени кашкавал. Отгоре мажем с кайма за кюфтета или овкусена по избор, като се стараем да покрием кашкавала, за да не залепне.

Редим на скарата с каймата надолу, когато са запечени достатъчно запичаме и другата страна филията.

 

 

Вкусни идеи от съвместния ни конкурс с Camping.bg за рецепти на пътBIG CAMPING BURGER

Рецепта: Михаела Кирилова

Big Camping Burger – прави се, с к’ото има или к’ото остане…

  1. Препечена филия на лагерен огън някъде до боснешката река.
  2. Фино смляна лютеница от свежи зеленчуци.
  3. Тиквички на скара с хималайска сол и залети със сос от кисело мляко, малко олио, копър и чесън.
  4. Остатъци от сръбска кълцана наденица, пилешка и свинска пържола.
  5. Захлупваща пресечена филия.
  6. Ядеш и ревеш.

 

Вкусни идеи от съвместния ни конкурс с Camping.bg за рецепти на пътОРИЗ С РИБА ТОН

Рецепта: Петя Петкова

Тази рецепта е любима на семейството ни. Приготвя се изключително лесно и бързо. Прибягваме към нея, когато вече ни е омръзнало да ядем само скара. За почитателите на минимализма, без излишни сложнотии: Ориз с риба тон.
За приготвянето му ползвам голямо метално канче и малко газово котлонче.
Измивам с питейна! вода 1 ч.ч. ориз. Добавям 2 и половина чаши вода, 1 ч.л. сол и 1 с.л. соев сос. Когато оризът е готов го смесваме с консерва риба тон в собствен сос (около 100гр.)
Като, разбира се, всеки може да подправи допълнително с каквото иска и разполага, напр.: копър, лимонов сок и дори малко топено сирене.
Но дори и толкова семпла рецептата е с чудесен вкус.
Бон апети!