7 неща, които не знаете за пропан-бутана

7 неща, които не знаете за пропан-бутанаПредставяме Ви няколко интересни факта за пропан-бутана, с които повечето от Вас сигурно не са запознати. Независимо дали знаете, че LPG помага за значителното намаляване на вредните емисии, (средностатистически едно домакинство отделя с 1,5 тона (около 25%) по-малко CO2 на година, ако използва пропан-бутан) важно е да сте сигурни, че пропан-бутанът е най-надеждният и природосъобразен начин за отопление на Вашия дом.

  • Пропан-бутанът отделя с 50% по-малко въглероден диоксид, отколкото въглищата.
  • Ако едно домакинство използва LPG за отопление, готвене, подгряване на вода и т.н., средно на година, се отделят приблизително 1,5 тона по-малко CO2 (около 25%), отколкото при употребата на други източници на енергия.
  • Правителствата в множество страни по цял свят предприемат политики за масово използване на пропан-бутан, защото LPG е икономично, рентабилно и леснодостъпно решение за борба със замърсяването и подобряване на качеството на въздуха.
  • Последни проучвания доказват, че автогазът генерира много по-малко въглеродни емисии не само от бензина, но и от дизеловото гориво.
  • Установено е, че пропан-бутанът има по-висока ефективност при разпределението на енергията в сравнение с природния газ, което го прави идеален за различни сфери на бизнес – животновъдство, растениевъдство, селскостопанска промишленост и др.
  • Пропан-бутанът не се нуждае от огромна инфраструктура от тръбопроводи, които да поддържат снабдяването с него. Често това е единственото гориво, което може да се осигури за труднодостъпни места, а при кризисни ситуации е  от решаващо значение за оцеляването на засегнатите райони.
  • Като едно от най-чистите конвенционални горива, пропан-бутанът спада към природосъобразните източници на енергия, каквито са и технологиите, зависещи от времето или дневната светлина.

Благодарение на многото си преимущества, пропан-бутанът е предпочитаният начин за отопление в милиони домакинства по света. Присъединете се към тях, обадете ни се на тел.: 0700 20 204 и разберете как можете да се възползвате от възможностите, които LPG дава.