Как се съхранява пропан-бутана и какви са продуктите, които предлагаме

Питали ли сте се как точно съхраняваме пропан-бутана, за да може да е абсолютно обезопасен? Ето няколко любопитни факти относно процедурите, през които LPG преминава, за да се разпространява в търговската мрежа, както и информация за надеждните ни продукти.

  • Втечненият въглероден газ (ВВГ) съществува и като газ, и като течност. Съхранява се в съдове под налягане, винаги в течна форма. Когато е в газообразно състояние, обемът му е с 270 пъти по-голям от този в течно състояние.
  • Размерите на съдовете за съхранение варира – от малки къмпинг бутилчици, през бутилки с LPG за барбекю, до големи резервоари тип bullet.
  • LPG се превръща в течност при увеличаване на налягането, понякога чрез намаляване на температурата. Терминът „налягане“ се отнася до средната сила на единица площ, която газът упражнява върху вътрешните стени на херметизиращия съд.
  • Налягането в съда за съхранение зависи от поддържаната температура – колкото е по-висока, толкова по-голямо е налягането на LPG в цилиндъра. Налягането на пропана преминава от 152 кРа (1,5 бара) при 0ºС до 2482 кРа (24,8 бара) при 70ºC.
  • Независимо как точно се съхранява, LPG е винаги на разположение, когато хората се нуждаят от него. Пропан-бутанът е чиста, сигурна и надеждна енергия за всички, навсякъде.

Как се съхранява пропан-бутана и какви са продуктите, които предлагаме

Газопълначният завод на V-GAS се намира в с. Бенковски. Там, пълненето на бутилки с LPG се извършва в условията на защитена среда, като се спазват изискванията за сигурност и техническа безопасност на крайния продукт.

Така до българския потребител достигат изправни газови бутилки, проверени при всяко напълване и запечатани с термо-свиваемо фолио върху вентила.

Ние от V-Gas предлагаме продукти и услуги за частни клиенти и компании.

Семейството ви и вие самите можете да се сдобиете с нашите:

  • бутилки за готвене – 10 кг.
  • бутилки за отопление (с пропан) – 10 кг. и 20 кг.
  • бутилки за кемпери – 9 кг.
  • бутилки V-Gas Mini с котлонче (перфектни за къмпингуване) – 190 гр.

Бизнесът ви може да се възползва от нашите:

Всяка партида бутилки е съпроводена от задължителни документи от производителя. За всякакъв тип допълнителни документи (като декларации, сертификати и др.) можете да ни пишете на customer.service@v-gas.bg.