Какво не трябва да забравяте при пътуване с кемпер?

Какво не трябва да забравяте при пътуване с кемпер?Освен да се уверите, че Вашият кемпер или каравана са в пълна изправност, преди да потеглите към мечтаното пътешествие, е необходимо да разполагате с няколко важни вещи, които ще са Ви необходими. Осигурете си приятно пътуване като не забравяте да вземете със себе си:

Шофьорска книжка, паспорт и зелена карта (при необходимост)

Носете и международния си паспорт винаги, независимо, че сте планували пътуване само в държави в Европейския съюз. Уверете се, че всеки спътник също се е погрижил да вземе със себе си лична карта и паспорт. Никога не знаете в каква нова авантюра може да се впуснете.

Приготвите документ за спешна помощ и аптечка

Бъдете подготвени и за всеки случай вземете и документ, съдържащ информация за кръвната ви група, заболявания и т.н. Необходимо е и да сте снабдени с лекарства от първостепенна важност, аптечка и препарати срещу насекоми.

GPS навигация

Накъде без навигация и карта? Не се доверявайте, обаче на GPS навигацията напълно, защото често не биват отбелязани промени в пътя. Задължително обновете интерактивната си карта преди да потеглите на път.

Пари в брой

Не разчитайте единствено на дебитната или на кредитната си карта, защото често по време на път, можете да плащате само в брой. Уверете се, че сте обменили достатъчно пари във валутата на страните, през които ще пътувате.

Светлоотразителна жилетка и челник

В повечето страни от ЕС, включително и в България, светлоотразителната жилетка е задължителна. В някои държави сте длъжни да имате по една жилетка за всеки пътуващ, а в други трябва да разполагате с една за всяко място, дори местата да не са заети. Задължително проверете точните изисквания в държавите, през които ще пътувате.

Челникът и фенерчето пък са незаменими помощници за всякакви непредвидими ситуации през нощта.

Напитки, храна, предмети за битови нужди

По време на продължителни пътувания е важно да сте добре хидратирани, за да предотвратите схващания и отоци в крайниците. Затова пригответе вода и други напитки – за шофьорите са подходящи и ободряващи питиета.

Изберете дълготрайна храна, която да ви е под ръка по време на пътуването. Уверете се, че сте взели всички необходими хигиенни продукти.

Бутилки с пропан за кемпери

Не забравяйте, че бутилките с пропан са най-практичният избор при пътуване с кемпер. Можете да ги използвате за всичко – от подгряване на вода до готвене. Така ще се чувствате удобно, независимо къде се намирате. Можете да ги поръчате от V-Gas на тел.: 0700 20204.

И най-важното – по време на път, не забравяйте да вземете със себе си и доброто си настроение!