Защо в по-добрите ресторанти използват LPG?

Умелите готвачи могат да създават превъзходни ястия, независимо къде се намират. Когато обаче работят в професионална кухня, прецизното изпълнение на рецептите зависи най-вече от доброто оборудване.

Все повече ресторанти използват пропан-бутана като основен енергиен източник за готвене, защото ползите от неговата употреба са неоспорими. Ето и няколко от тях:

  • По-бързо готвене

Опитните готвачи трябва да работят бързо, за да бъдат оптимално ефективни. Пропан-бутанът не само доставя топлина по-бързо (скоростта на реакция е много по-бърза от индукционните или други електрически котлони), но и се охлажда по-бързо. Така готвачите могат много по-лесно да регулират температурите на готвене и да приготвят храната за минути.

  • По-надежден контрол

В промишлените кухни готвачите нямат време да стоят и да чакат котлонът да се загрее или охлади достатъчно. Тъй като пропан-бутанът се нагрява и охлажда толкова бързо, шансът готвачите да загорят блюдата си значително намалява.

  • По-удобен за готвене

Електрическият котлон принуждава готвачите да използват тиган с плоско дъно, защото само така топлината ще се излъчва равномерно. Тъй като газовите котлони са поставени по-високо и имат дупка в центъра, готвачите могат да използват всеки тиган като не рискуват да разлеят или да изпекат неравномерно храната. Освен това почистването на газовите котлони е значително по-лесно от това на електрическите.

  • По-достъпен

Управителите на ресторанти винаги търсят оптималното решение за бизнеса си – това, което може да спести ресурс без да влияе на качеството. Чрез използването на LPG се намалява употребата на на електроенергия за отопление, което води до по-ниски сметки за комунални услуги.

  • Универсално решение

Ако използвате пропан-бутан, можете да разчитате на него не само за готвене, но и за затоплянето на целия ресторант. LPG може да се използва както за централно отопление, така и за повишаване на температурата в отделни помещения. Газовите системи за топла вода осигуряват бързо подгряване на по-достъпна цена. А ако предлагате храна на открито, можете да поддържате клиентите доволни с  употребата на преносими газови нагреватели през зимата и уреди за отблъскването на комари през лятото.

Разберете как заведението ви може да се възползва от предимствата на пропан-бутана. Свържете се с нас на тел.: 0882 977 459.

Защо в по-добрите ресторанти използват LPG?