5 лесни трика за превъзмогване на летните жеги

Отпускарският сезон е в разгара си, температурите вече надхвърлят 35° и стават непоносими за повечето от нас. И ако някои се „спасяват“ от летните жеги на прохлада сред природата или близо до водоеми, то други търсят начини за превъзмогване на високите температури по време на ежедневния им ритъм на работа. Ето няколко лесни начини за преодоляване на горещините в „градски“ условия.

5 лесни трика за превъзмогване на летните жеги

Започнете деня си рано и активно

По време на горещините е трудно да се мотивираме и да поддържаме тялото си енергично. Ако си наложите да започвате деня си с час по-рано, можете да се възползвате оптимално от прохладните часове. Тъй като физическите упражненията са от ключово значение за преодоляването на чувството за отпадналост, не пропускайте да отделяйте време за упражнения рано сутрин.

Избягвайте градския транспорт

Струпването на хора и липсата на климатици в голяма част от превозните средства на градския транспорт могат да нажежат температурите и нервите ви до краен предел. Използвайте сутрините и вечерите за каране на колело или ходене пеша по сенчести маршрути. И разбира се, винаги носете вода в себе си.

НЕ пийте сладки, газирани и алкохолни напитки

Мислите, че леденостуденият сайдер ще ви тонизира в горещ летен ден? Не се заблуждавайте,  алкохолът и сладките напитки дехидратират и ускоряват вредните ефекти от жегата. Ако все пак посегнете към вредно питие, редувайте го с чаша вода. 

Носете леки и удобни обувки

Носенето на затворени и неудобни обувки може да ви „подхлъзне“, особено когато градусите са високи. Когато краката са подложени на напрежение и телесната температура се покачва, зачестяват спазмите на мускулите, които от своя страна причиняват крампи и/или травми на сухожилията. 

Използвайте студени компреси

Лесен начин да се разхладите, е да използвате компреси с лед върху ключови зони на тялото като врата и китките. Важно е да не прилагате леда директно върху кожата, тъй като това може да причини раздразнение. 

Надяваме се, да сме успели да разхладим ежедневието ви. А ако, все пак, имате възможност да избягате на прохладно място със своята каравана, не забравяйте, че можете да разчитате на надеждните ни кемпер бутилки.

5 лесни трика за превъзмогване на летните жеги