5 от най-добрите места за къмпинг в Гърция

След като Ви дадохме свежи идеи за къмпингуване в България, е време да препоръчаме няколко приказни места и в съседните страни. Гърция е сред любимите туристически дестинации на българите, особено през лятото, заради прекрасната природа, сравнително близките разстояния и отличните условия за къмпинг.

Ако още не сте се отдавали на удоволствието да къмпнигувате в Гърция, от V-Gas Ви даваме 5 отлични предложения за отдих и приключения с Вашия кемпер или каравана в южната ни съседка.

 

Къмпинг Simos (остров Елафонисос)

5 от най-добрите места за къмпинг в Гърция
снимка: fayscontrol.gr

Разположен само на 50 м от едноименния плаж Симос на малкия остров Елафонисос, къмпнигът е предпочитано място за летовници от цял свят. До плажа се стига по малка пътека, която разделя дюните от пясъчните лилии.

Симос е известен с широката си брегова ивица и фин пясък, чистите морски води и незабравими гледки. В къмпинг зоната има бар, ресторант и мини маркет. На разположения са и велосипеди с цялото необходимо оборудване (каска, светлини и катинари).

Къмпинг Armenistis (Халкидическия полуостров)

5 от най-добрите места за къмпинг в Гърция
снимка: armenistis.com.gr

Къмпингът гарантира прекрасна ваканция, заради златните пясъци и кристални води на мястото, както и заради осигурените удобства и безупречно обслужване. Armenistis се намира само на около час и половина от Солун, а даже и най-отдалечените места в къмпинга са на метри от санитарните възли и плажа. Къмпингът осигурява места за кемпери и каравани под естествена сянка и връзка към електрическа мрежа.

Къмпинг Areti (Халкидическия полуостров)

5 от най-добрите места за къмпинг в Гърция
снимка: gowhere.bg

Къмпинг Арети се намира на брега на Бяло море. Разположен е на западния бряг на средния ръкав на полуостров Халкидики (Ситония).

В близост се намира пясъчен плаж с дължина 200 метра, заобиколен от гора. Мястото е предпочитано от любителите на водни спортове. Къмпингът е отворен от 1 май до 10 октомври и е на 12 км от с. Неос Мармарас.

 

Къмпинг Lichnos (остров Парга)

5 от най-добрите места за къмпинг в Гърция
снимка: enjoy-lichnos.net

Lichnos се намира на брега на Йонийско море, само на 3 км от градчето Парга. Къмпингът е организиран изключително добре и се простира на площ от цели 20 хектара. Зоната за палатки е маслинова горичка, която расте покрай плажа. Колите се паркират на рецепцията на къмпинга и не се допускат в палатковия лагер. Багажът се пренася до желаното място с големи ръчни колички.

Къмпинг Finikes (полуостров Пелопонес)

5 от най-добрите места за къмпинг в Гърция
снимка: finikescamping.gr

Къмпингът е в близост до приказните плажове на Месиния и се намира само на 2 км от живописното село Финикунда. Ако сте решили да посетите мястото с кемпер, няма да се разочаровате – този къмпинг е изключително удобно организиран. Разполага с места за къмпингуване сред прохладната сянка на дърветата, библиотека с книги на няколко езика и ресторант с вкусна местна кухня.

Запасете се с пропанови бутилки за кемпери от V-Gas преди да поемете към Гърция – вижте къде можете да ги намерите: Точки на продажба.

Използвана е информация от 360mag.bg