5 трика за заснемане на впечатляващ морски залез

Магията в улавянето на мига на залязване на слънцето зад морето е едно от най-големите предизвикателства не само за начинаещите, но и дори за опитните фотографи. Независимо на какво ниво са уменията ви и с каква техника разполагате, следвайте тези лесни трикове, за да увековечите прекрасния момент на сливане на слънцето с морската шир.

5 трика за заснемане на впечатляващ морски залез

  1. Изчакайте подходящия момент

Заредете се с търпение и започнете да снимате около 45 минути преди залез слънце. Изберете подходящо обезлюдено място, за да се съсредоточите в пресъздаването на природата, необезпокоявани. Облаците и цветните окраски в небето ще спомогнат заснетият пейзаж да бъде незабравим.

  1. Периодично променяйте настройките на фотоапарата си

Докато слънцето се скрива зад водата и „потъва“ под хоризонта, количеството на наличната светлина се променя. Следователно трябва да увеличите настройката ISO и да поддържате блендата f/8.

  1. Обърнете внимание на всичко около вас

„Поиграйте“ си със заобикалящата ви природа. Използвайте растителността, скалите, силуетите, които се променят с промяната на светлината. Изберете различни ъгли за създаване на композиция и настроение. Всяка песъчинка или вълна могат да са от решаващо значение за пресъздаване на вашата гледна точка.

  1. Използвайте водещи линии

Внимателното съставяне на линии е мощен начин да привлечете вниманието на зрителя към основния обект и да създадете усещане за движение чрез изображението. Помислете как можете да използвате елементите около вас, за да насочите погледа на зрителя през изображението към акцента на снимката – залязващото слънце.

  1. Фокусирайте ръчно

Когато правите снимки към слънцето, интензивното осветление понякога може да накара автофокуса на вашия фотоапарат автоматично да заключи друга настройка. Ако камерата ви позволява, преминете към ръчен фокус, за да можете да гарантирате, че ще снимате идеално.

Наслаждавайте се пълноценно на красивите мигове сред природата, а ние от V-Gas можем да се погрижим за уюта и спокойствието вкъщи.  

5 трика за заснемане на впечатляващ морски залез

Източници: www.dummies.com; ww.netit.bg