7 причини, за да изберете домашна инсталация с пропан-бутан

7 причини, за да изберете домашна инсталация с пропан-бутанУпотребата на пропан-бутан за битови нужди в световен мащаб се увеличава, тъй като втечненият въглеводороден газ се е доказал като ефективно и достъпно гориво на сравнително ниска цена. Близо 50% от употребата на LPG по света е за отопление и готвене, като през 2010 г. световното производство на пропан-бутан достигна рекордните 249 милиона тона и продължава да расте.

Отоплението на пропан-бутан и използването му за подгряване на вода и готвене е удобна и икономична алтернатива на парното и тока. Ето и някои от основните предимства на домашните инсталации с пропан-бутан.

  1. Възвръщаемост на инвестицията за поставяне на домашна инсталация.
  2. Отоплението на пропан-бутан излиза по-евтино, отколкото отоплението на парно.
  3. Пропанът е лесно достъпен, защото може да стане течен под налягане. Така той може да се достави дори до трудно достъпни места, където липсва електрозахранване, естествено при наличие на почистени пътища за МПС.
  4. Използването на пропан-бутан е природосъобразно, защото се отделят минимални количествa вредни емисии и е в пъти по-екологично, отколкото отоплението на въглища, например.
  5. Домашните пропан-бутан инсталации са безопасни. Имайте предвид, че експертите на V-Gas, заедно с клиента, проектанта и/или изпълнителя определят и проучват мястото, където ще бъде монтиран резервоарът, за да се гарантира неговата безопасна експлоатация.
  6. Потреблението е според нуждите на домакинството и се отчита в абсолютни единици, които се мерят с несложни и не скъпи уреди.
  7. Използването на пропан-бутан за битови нужди има широко приложение. Освен за енергия за отопление, за получаване на топла вода, за готвене, можете да използвате бутилките и за барбекю или за кемпера.

Възползвайте се от преимуществата при отопление на пропан-бутан! Разберете повече за начините да се погрижим за Вашата домашна газова инсталация тук или директно се свържете с експертите ни на тел.: 0700 20204.