Факти за автогаза, които трябва да знаете

Факти за автогаза, които трябва да знаетеС постоянно нарастващите цени на горивата, все повече българи се ориентират към пропан-бутанови системи за своите автомобили. През последните години автогазът е предпочитано гориво и в цяла Европа, като иновациите и изследванията, свързани с употребата му не спират.

Запознайте се с основните факти, свързани с пропан-бутана за автомобили.

  1. Пропан-бутанът, известен също като LPG (втечнен петролен газ) е смес от леките въглеводороди пропан (C3H8) и бутан (C4H10), които се намират в газообразно агрегатно състояние при атмосферна температура и налягане. LPG се извлича предимно от находищата на петрол и природен газ или се получава при преработката на нефт в рафинериите.
  2. Пропан-бутанът е сред най-екологичните горива и се използва над 60 години при автомобилите. Естествените продукти, получени при изгарянето на ВВГ (втечнен въглеводороден газ), са въглероден двуокис и водна пара. В сравнение със светлите горива, липсват емисиите от съединения на тежки метали.
  3. Освен екологичен, пропан-бутанът е и икономичен. Цената на автогаза е значително по-ниска от тази на бензина и мрежата му за разпространение в България и Европа е добре развита.
  4. LPG щади двигателите в сравнение с традиционните горива. Пропан-бутанът постъпва в двигателя в газообразно състояние, поради което не отмива масления филм от стените на цилиндрите и не разрежда маслото в картера. Това намалява износването на цилиндрите и увеличава експлоатационния ресурс на двигателя. В процеса на изгаряне не се отделят твърди частици, които поради своето абразивно действие биха довели до износване на двигателя.
  5. С LPG Вашата кола работи устойчиво и тихо, защото пропан-бутанът се смесва лесно с въздуха и равномерно пълни цилиндрите на двигателя с еднородна гориво-въздушна смес. Тази смес изгаря почти напълно, затова не се образува нагар по буталата, клапаните и запалителните свещи. Срокът за смяна на свещите се увеличава значително.
  6. Пропан-бутанът е с високо октаново число (103 – 105)
  7. Ако се монтира правилно и се използва надеждна система и качествени бутилки (като тези, които предлагаме ние от V-Gas) газовата уредба е безопасна, колкото и всяка друга система.
  8. Над четири милиона превозни средства по света се движат с автогаз и техният брой нараства всеки ден.

Предлаганият от V-Gas продукт за автомобилно гориво е практична алтернатива на бензина и дизела както за личния, така и за обществения транспорт. Разберете повече на тел.: 0700 20204.