Фън шуй тактики за привличане на позитивна енергия в дома

Наближаването на пролетта най-често ни кара да се замисляме как можем да освежим своя дом и да го направим по-светъл и уютен. На помощ в това начинание идват фън шуй практики, които лесно могат да увеличат прилива на позитивна енергия в дома, а заедно с това и да поддържат доброто настроение в него.

В основата си фън шуй е концепцията за чи – жизнена сила или енергиен поток във вашия дом. Точно както в традиционната китайска медицина се казва, че чи тече през тялото, така и във фън шуй се смаята, че чи циркулира в дома. Запознайте се с някои от основните техники за практикуване на изкуството.

Включете петте елемента на фън шуй във всяка стая

Фън шуй тактики за привличане на позитивна енергия в дома

Въпреки че не е необходимо буквално да включвате петте елемента (вода, дърво, огън, пръст и метал), опитайте се да внесете във всяко помещение нещо, което да ги пресъздава. Например стъклото или огледалото могат да олицетворяват водата; свещта или лампата – огъня, а керамика – земята. В стая, включваща тези пет елемента ще се чувства комфортно и одухотворено.

Заложете на целебни фън шуй форми

Фън шуй тактики за привличане на позитивна енергия в дома

След като започнете да разглеждате дома си от фън шуй гледна точка, ще видите, че всеки предмет вкъщи носи определена символика. Острите ъгли предполагат опасност, умиращите растения са признак на лошо здраве и т.н.

След като усетите тази символика, можете да приложите интуитивно фън шуй „лекове“. Те могат да включват висящи огледала, използване на осмоъгълни форми, кристали (особено окачени на тавана), листни зелени растения и водни елементи.

Балансирайте отношенията с партньора си чрез правилно позициониране на спалнята

Фън шуй тактики за привличане на позитивна енергия в дома

Добрите практики във фън шуй повеляват да поставите леглото си така, че да имате добър изглед към вратата от него. Поставянето на леглото точно срещу вратата обаче се смята за нещастие, така че опитайте се да го държите извън центъра.

Ако имате връзка, също е важно да имате нощни шкафчета и лампи с еднакви размери, тъй като това предполага равнопоставеност във връзката.

Не позволявайте на творческата енергия „да избяга“ през прозореца

Фън шуй тактики за привличане на позитивна енергия в дома

Поставяйки бюрото си на място, където можете да видите по-голямата част от стаята, включително вратата, вероятно ще се чувствате по-сигурни и ще отговаряте за своето пространство. Освен това помислете за основната цел на стаята си: да се отпуснете или да мечтаете? Позиционирането на бюро директно пред прозорец може да е идеално за мечтатели, но ако целта ви е да работите ефективно, тогава помислете за друго оформление. Например преместете бюрото отстрани на прозореца, за да можете да гледате през него, когато имате нужда от почивка.

Източник: houzz.com.au

Позитивната енергия в дома ви зависи най-вече от отношенията на живущите в него. А те могат да са хармонични, ако сте избрали оптимално решение за отоплението му. Ние предлагаме такова решение. Разберете повече за домашните ни газови инсталации тук.