Климатиците НЕ са ефективно решение за отопление

Ако обмисляте покупка на климатик за първи път или търсите алтернатива, с която да го замените, прочетете следващите редове. Ще са ви полезни.

Според Националния статистически институт, през 2022 г., над 50% от българите ползват климатик. За съжаление обаче редица експерти алармират за негативните последици от употребата им, особено в условия на вирусна пандемия. Ето кои са основните причини, за да се твърди, че климатиците са опасни.

Климатиците НЕ са ефективно решение за отопление

!Климатиците благоприятстват разпространение на бактерии и плесен в дома ви!

Климатиците могат да бъдат среда за образуване и размножаване на множество бактерии и гъбички. В намотките и изводите на вентилатора се натрупва влага от конденз, който се образува, когато през уреда циркулира студен въздух. Ако не бъдат отстранявани щателно и редовно, плесента и гъбичките се натрупат и разпространяват във въздуха, докато климатикът работи.

Тези микроорганизми могат да доведат до редица проблеми с дишането, включително пневмония и тежко възпаление на белите дробове, причинено от бактерия, известна като Legionella.

!Климатиците изсушават въздуха в помещението!

В помещения с климатик въздухът става сух, което намалява защитната способност на лигавиците на тялото. Това от своя страна причинява дискомфорт. Човекът става по-уязвим към инфекции.

Внезапните температурни промени при излизане навън и влизане в помещение, където работи климатик, заплашва със спазъм на кръвоносните съдове и обостряне на хронични респираторни заболявания.

!Климатиците изострят синдрома на болните сгради!

Климатиците изострят синдрома на болните сгради, изразяващ се в различни състояния, които се дължат на времето, прекарано в определена вътрешна среда. Синдромът на болните сгради се открива, когато живущите в сградата изпитват по-често комбинация от общи симптоми, причиняващи дискомфорт и влошено самочувствие.

Симптомите могат да включват замаяност, сухота в гърлото, сърбеж в очите и гадене. Проучване установи, че „климатизираните“ сгради обикновено имат по-голямо разпространение на симптомите, отколкото естествено вентилираните сгради.

Домашна газова инсталация: Интелигентната алтернатива на отоплението с климатици

За разлика от климатиците, домашните газови инсталация са:

безопасни

Предлагаме различни размери домашни резервоари, които са съобразени с най-високите стандарти за качество и безопасност. За разлика от затоплянето на помещението с климатик, това с помощта на домашен резервоар е по-бързо и не позволява циркулация на застоял въздух.

по-екологични

Климатиците изпращат горещината навън, засилвайки ефекта от „топлинните острови в градска среда”, който прави градовете по-топли, в сравнение с останалите места. Използването на LPG за битови нужди гарантира екологично изразходване на енергия.

по-икономични

При експлоатация на домашна газова инсталация сметките на домакинството за електричество намаляват двойно спрямо отопление с климатик.

напълно безшумни

За разлика от непрекъснатия шум при работата на климатици, начинът на отопление в дома чрез LPG е напълно безшумен и не нарушава спокойствието във вашия дом.

Направете правилния избор сега и се свържете с експертите на V-Gas, за да заявите домашна газова инсталация.