Подгответе кемпера си за пролетта

Подгответе кемпера си за пролеттаНай-накрая пролетта показа своята топла страна и вече е време да се замислим за къмпингарския сезон. Събудете кемпера си от зимен сън и се уверете, че е в пълна изправност преди да потеглите на път. V-Gas Ви дава няколко полезни съвета за подготовка преди дълго пътешествие: 

 1. Проверете газовата инсталация 

Дори да считате, че всичко е изрядно с инсталацията, препоръчваме тест с манометър всяка пролет. Също така, проверете дали регулаторът e в изправност. Когато се уверите, че всичко е наред, остава само да се снабдите с безопасните пропанови бутилки на V-Gas, които са най-подходящите продукти за кемпери и каравани.

 1. Заредете акумулаторната батерия

Проверете нивото на водата в батерията и я огледайте щателно. Ако е напукана, трябва да я смените. Заредете акумулаторната батерия до край преди път.

 1. Поддържайте добре смазани лагерите на колелата

По този начин ще пътувате сигурно през цялото лято. Необходимо е и редовно да проверявате налягането в гумите и да следите дали отговаря на препоръчителното.

 1. Почистете щателно кемпера

По време на зимния период в дома Ви на колела могат да са се настанили неприятни дразнители, затова е необходимо да почистете караваната цялостно. След като почистите газовата печка, проверете как функционира – задължително е да се отделя син пламък, а не жълт.

 1. Проверете течностите

Винаги проверявайте течностите в кемпера – масло, антифриз, хидравлична течност и течност за чистачки, за да не бъдете неприятно изненадани на пътя, точно преди очакваното приключение на колела.

 1. Преди да поемете на път се уверете, че:
 • резервоарът е пълен с гориво;
 • резервоарът за чиста вода е пълен;
 • резервоарът за мръсна вода е празен;
 • тоалетна касета е чиста и празна;
 • разполагате с бутилки пропан за кемпери от V-Gas.

Изпълнението на последната препоръка е изключително лесно – просто трябва да поръчате надеждните ни бутилки на национален номер: 0700 20204.

V-Gas Ви пожелава много приключения и безавариен път по време на пътешествията ви с любимия кемпер и любимите хора!