V-Gas е в Tоп 25: Горива на Капитал 100

Престижната бизнес класация „К100: Най-големите компании в България 2022“ отчита финансовите резултати от изминалата година на успешните организации в страната. Фирмите са класирани в отделни сектори, сред които са: аутсорсинг, вериги, горива, енергетика, машини и оборудване, металургия, облекло и текстил, селско стопанство, софтуер и финтех, строителство, транспорт и други.

 

V-Gas е в Tоп 25: Горива на Капитал 100

Графика: Capital.bg

След отсъствието си от класацията през 2020 г., V-Gas попадна в Топ 25 на сектор Горива, заемайки 23-то място. Причината е отчитане на близо 55% увеличване на приходите през 2021 г., спрямо предходната година. Този ръст е двойно по-висок от средния за сектор Горива, както и над средния ръст за всички сектори от класацията Капитал Топ 100.

 

V-Gas е в Tоп 25: Горива на Капитал 100

Нарасналите приходи и добрите финансови резултати на „Ви-Газ България“ за 2021 г. се дължат не само на увеличените цени на енергоносителите, но и на повишеното търсене на пропан-бутан като екологична алтернатива на останалите горива. Разбира се, изграденото доверие в компанията, стриктното спазване на политики по качество и безопасност и усърдната работа на целия екип също са съществени фактори, опрделящи успеха ни през изминалата и настоящата година,коментира Мая Благоева, Изпълнителен директор на V-Gas.

За 2021 г. V-Gas отчита над 80% увеличение на клиентите на домашни газови инсталации и двойно увеличаване на продажбите спрямо 2020 г. (разберете подробности тук).

През настоящата година компанията умело отговаря на предизвикателствата в сектора и продължава да инвестира в подобряване и разширяване на техническата база, кариерно развитие на персонала и оптимизиране на услугите. 

Анализаторите на Капитал отбелязват вдигане на оборотите на всички дружества в сектор Горива. Основната причина е съвземането на пазара след пандемичната 2020 г., през която блокираните граници, доставки и хора сринаха цената на петрола и изтриха милиарди от оборотите на компаниите в сектора. Лидери в топ класацията са „Астра биоплант“, „Лукойл България“ и „Сакса“.

V-Gas е в Tоп 25: Горива на Капитал 100

Графика: Capital.bg