Подкрепихме инициативата „Капачки за бъдеще“

Екипът ни винаги подкрепя смислени инициативи, особено когато каузите подпомагат развитието на деца и са еко насочени. Ето защо участвахме активно в националната благотворителната кампанията „Капачки за бъдеще“ и тази година, чийто финал беше на 13 април 2019 г.

Служителите ни от цяла България събраха над 3 000 пластмасови капачки, с които помогнахме да бъдат безвъзмездно дарени кувьози за болници в малките градове.

Резултатите от 4-тото издание на инициативата бяха оповестени през май 2019 г. В София са събрани 52 тона пластмаса, в Пловдив – 10, в Плевен, Шумен, Враца, Варна, Велико Търново, Пазарджик и Благоевград – 8.

Основателят на кампанията Лазар Радков сподели пред медии, че до момента, благодарение на активностите в цялата страна, са рециклирани общо над 140 тона пластмаса. Инициативата „Капачки за бъдеще“ е започнала през октомври 2017 г. и се провежда на всеки 6 месеца.

Със събраните пари от рециклираната пластмаса се закупуват кувьози или друга медицинска техника, която се даряват на нуждаещи се болници. Другата цел е намаляване на количеството боклук, което се генерира в България.

Включвайки се в кампанията, екипът ни, организаторите на инициативата и всички дарители доказахме, че ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!   

Подкрепихме инициативата „Капачки за бъдеще“