Екипът на V-Gas се включи в „Ден на маратонката“

На 22 март (петък) екипът нa V-Gas се включи в инициативата на Multisport – „Ден на маратонката“. Над 70 служители на компанията се чувстваха още по-комфортно на работа, обути в маратонки.

Екипът на V-Gas се включи в „Ден на маратонката“Събитието е точно в началото на пролетта, когато се замисляме как да живеем по-здравословно и удобно. Затова във V-Gas държим служителите ни да са активни, не само в работата си, но и занимавайки се със спорт. Обмисляме да превърнем носенето на маратонки в петък в традиция“, сподели Петя Бояджиева от V-Gas.

Компанията често организира тиймбилдинги за служителите, които са свързани с активности сред природата – рафтинг, ветроходство, конна езда, експедиции на пещери, стрелба с лък, канго джъмпс, скално катерене и др.

Мисля, че няма служител, който никога да не е идвал с маратонки на работа. Всеки от нас има хоби, свързано със спорта. Имаме любители на каране на кънки на лед, ски, бягане, спининг, зумба, тенис (на корт и на маса), йога, пилатес, фитнес, народни танци… Боби, Валя и Петя редовно идват с колело, а Лили дори участва в crossfit състезания“, допълни Петя.

Екипът на V-Gas се включи в „Ден на маратонката“

За кампанията:

Заседналият начин на живот, работата пред компютър водят до сериозни опорно-двигателни проблеми, наднормено тегло, стрес и редица други оплаквания, които биха могли да се избегнат от части именно чрез спорта. Статистиката за България показва, че 68% от населението никога не е спортувало, 2/3 е с наднормено тегло, а 40% прекарва над 5 часа на ден в седнало положение.

„Ден на Маратонката“ насочва вниманието към превенцията и преодоляването на последиците за здравето от липсата на физическа активност. Затлъстяването, сърдечно-съдовите заболявания, високото кръвно са само част от тях.

Целта на кампанията е хората не просто в този ден да дойдат с маратонки на работа, а да намерят време и желание да спортуват и да бъдат активни през цялата година.

 V-Gas подкрепя всяка ползотворна инициатива с цел повишаване на физическата активност и подобряване на здравословното състояние.

Екипът на V-Gas се включи в „Ден на маратонката“