Годишен отчет за 2019 г. от Европейската LPG организация

Ежегодно Европейската LPG асоциация (Liquid Gas Europe) публикува доклад относно дейността си за изминалата година. Като членове на Асоциацията ви запознаваме с ключовите й постижения за 2019 г.

  • През изминалата година започва и проектът Камион на бъдещето (The Truck of the Future). Зад него стои работна група на Liquid Gas Europe, която участва в проучвания относно използване на нови технологии с цел намаляване на рисковете на пътя, в които участват камиони.
  • През септември от Асоциацията публикува анализ относно политиките за стимулиране използването на автогаз в 25 страни, сред които и България.
  • В края на миналата година Liquid Gas Europe представя предимствата на LPG и био пропан-бутана пред съветници и членове на Европейския парламент.
  • През декември 2019 г. Асоциацията започва и първата фаза от кампанията си за подобряване на качеството на въздуха. Успешният старт се дължи на засилена комуникация в социалните мрежи, както и на участия във форуми и среща с акцент ограничаване на отделяните вредни газове във въздуха.

През годината Асоциацията е стимулирала диалог между сектора и други бизнеси по време на множество конференции, форуми и изложения, в които са засегнати темите относно увеличаване на употребата на екологичната алтернатива – LPG в множество сфери и най-вече в транспорта.

Пълния доклад на Liquid Gas Europe можете да намерите тук.

Годишен отчет за 2019 г. от Европейската LPG организация