Как да работим по-ефективно от вкъщи

Изглежда, че противоепидемичните мерки ще се спазват още дълго време, а все повече работодатели ще позволяват на персонала си да работи от вкъщи. И докато, при някои дистанционното изпълнение на служебни задачи, не се отразява на продуктивността им, то при други, привикнали към работа в офис, новата ситуация може да се окаже сложна и стресова.

За последните, даваме няколко ценни съвета, които подобрят продуктивността от вкъщи.

Как да работим по-ефективно от вкъщи

  1. Наложете си стриктно работно време

Когато работите в офиса, прибирането у дома е сигнал, че трудовият ден е приключил. При работата от вкъщи трябва да спазвате определени часове. Това ще ви помогне да структурирате по-добре задачите си и да покажете на колегите, че не сте на разположение 24/7.

  1. Задайте си ясни цели, които да изпълните в работно време

Не е достатъчно само да отбележите текущите задачи; трябва да си поставите цели за това, което ще постигнете през часовете, отделени за работа. Бързината и успешното изпълнение на целите, независимо дали са краткосрочни, средносрочни или дългосрочни, ще подскажат на работодателя ви дали е по-подходящо да работите в офис или дистанционно.

  1. Намерете начин да намалите комуникацията с другите хора в дома ви (в работно време 🙂)

Спазването на това условие, особено ако сте заобиколени от малки деца, звучи неимоверно трудно. Но, ако сте стриктни в следването на новите правила вкъщи, след време околните ще се научат да ви осигуряват тишина и спокойствие, докато работите от вкъщи. Както възрастните, така и децата трябва ясно да знаят кога е време за забавление и кога за изпълнение на сериозни задачи.

  1. Ограничете достъпа си до неща, които ви разсейват

Прекъсванията на работата заради околните не са единствената форма на разсейване, с която се сблъскват работещите в дома. Всички „киснем“ в социалните мрежи, „зяпаме“ телевизора или си намираме други занимания, само и само да не свършим работата си. За да не губите времето си напразно, се изисква изключителна самодисциплина. Изгасете телевизора, изключете се от Facebook и се съсредоточете върху изпълнението на наложените цели.

  1. Създайте уютна и функционална среда за работа

Домашен офис в отделна стая е идеален вариант, но не винаги съществува такава възможност. Където и да работите, било то кът в трапезарията или спалнята, той трябва да бъде изцяло оборудван за целта. Неефективно е всеки ден да „строите“ наново работното си пространство. Изберете място, което е функционално и където е най-малко вероятно да бъдете прекъснати.

Работата в и извън офиса изисква време. Ние се стремим да ви спестяваме усилия като продължаваме да осъществяваме доставки (съобразени с всички процедури за безопасност) до дома ви. Поръчайте бутилките ни на тел.: 0889 959 551.