В края на месец август приключи специалният ни конкурс за къмпинг рецепти, съвместно с Camping.bg. Приятният послевкус остава, благодарение на оригиналните предложения на над 40 участници, които изпратиха снимки и видеа със своите кулинарни приключения по време на път. Публикуваме някои от най-добрите къмпинг рецепти, които наградихме с надеждните ни кемпер бутилки и V-Gas Mini.
Мариана Славчева: Телешко със зеленчуци / Макарони с телешко
Продукти: 1 консерва сварено телешко месо в собствен сос 600 гр., 1 зелена чушка, 1 червена чушка, 1 морков, 1/2 глава кромид лук, сол, чер пипер.
Зеленчуците нарязваме на тънки ивици и задушаваме до полуготовност в мазнина. След това се добавя 1/2 от месото от консервата. След още 10 мин. на тих огън на газовото котлонче ястието е готово.
За макароните – сваряваме ги алденте в подсолена вода и след това добавяме останалото телешко месо и малко мазнина. След 10 мин. на тих огън ястието е готово. Подправяме със сол на вкус и риган по желание.
Марина Ташева: Содени питки
Продукти: 1 кисело мляко, 1 кг брашно, 1 с.л. сода, 1 с.л. сол, 1 с.л. захар, 2 яйца по желание се нарязват няколко люти чушки и се добавят към тестото. От така направеното тесто се оформят малки питки и се пекат на огъня.
Таско Папанчев: Пирожки
Продукти: 2 яйца, 1 кофичка кисело мляко, 200 гр. сирена, 1 с.л. сода бикарбонат, 1 ч.л. захар, 1 ч.л. сол, 1-2л.оцет, 800 гр. брашно и олио за пържене …. Месиш, оформяш, пържиш … и ядеш
Стефан Захариев: Баница на тиган
Разбиват се 2 яйца със 150 гр. прясно мляко и 150 гр. кисело мляко, 1/2 ч.л сода бикарбонат угасена в к. мляко, 50 мл. олио. Натрошава се сирене около 200 гр. В студен тиган, добре намаслен, се поставя един лист кора. Няколко листа се накъсват и се топят в разбитата яйчена смес. Редят се и се поръсват с натрошено сирене. За една баница са достатъчни 3-4 кори. Пече се на умерен огън за около 15 мин. от едната страна и толкова от другата.
Очаквайте още игри от нас, съвсем скоро! А още свежи идеи от изминалия конкурс, можете да намерите тук.