Замръзва ли пропан-бутанът?

Често си задаваме въпроса „Замръзва ли пропан-бутанът?“, особено когато го използваме за гориво на превозните средства. В този материал даваме подробна информация относно свойствата на пропана и бутана, за да бъдете сигурни, че LPG е най-сигурният и екологичният начин за отопление и придвижване.

  • Замръзва ли пропанът?

Да, пропанът замръзва, но при температура от -188 °C. Тоест течният пропан има изключително ниска температура на замръзване, като това може да се случи единствено в лабораторни условия.

  • Замръзва ли газът пропан-бутан?

Това е възможно да се случи само, ако живеете в Антарктида, защото бутилка с LPG ще спре да функционира, единствено в случаите, когато температурите паднат до под -42°C.

  • Възможно ли е бутилката с LPG да замръзне до толкова, че да спре да работи?

Ако забележите, че бутилката с LPG е студена, това не означава, че тя няма да ви осигури газ. Пропан-бутанът в нея НЕ Е замръзнал. Все пак е полезно да пазите бутилките си от заскрежаване и много ниски температури. Други съвети за безопасност, можете да намерите тук.

Замръзва ли пропан-бутанът?

Извод: Бъдете сигурни, че можете да се доверите на пропан-бутановите бутилки от V-Gas дори и в изключително неблагоприятни метеорологични условия. Сравнително ниската температура на кипене на пропана осигурява използването му и през най-студените зимни дни.

Можете да разгледате надеждните бутилки, които предлагаме за частните ни клиенти тук.