5 идеи за къмпинг в Северна Македония

Ясен хоризонт, спретнат кемпер и любими хора, готови да потеглят с вас. Какво повече ви трябва, за да планирате поредното си къмпинг приключение? Може би и няколко свежи идеи накъде точно да се отправите. След като ви запознахме с чудесни места за къмпингуване в България, Гърция и Сърбия, пак поглеждаме на запад, но този път към Северна Македония.

5 идеи за къмпинг в Северна Македония

Снимка: campingrino.com

Къмпинг Рино

Къмпинг Рино e на самия бряг на Охридското езеро. Намира се в неговата северо-западна част, непосредствено до гр. Струга.  Капацитетът му е между 50 и 60 кемпера и палатки. Подходящ е и за семейства с деца, разполага с поддържани тоалетни и душове. Заобиколен от красиви планини, районът около къмпинг Рино предлага много възможности за интересни занимания по време на почивката.

5 идеи за къмпинг в Северна Македония

Снимка: booking.com

Къмпинг Bellevue

Къмпинг Bellevue се намира в Скопие, на 10 километра от Каменния мост и крепостта Кале. На разположение на къмпингуващите са детска площадка и охраняем паркинг. Къмпингът е предназначен само за каравани и предлага бар, общ салон и трапезария. На място има общи бани с душове и перални. Срещу допълнително заплащане се предлага континентална закуска или закуска на шведска маса.

5 идеи за къмпинг в Северна Македония

Снимка: camp.mk

Scout къмпинг

SCOUT Camping се намира в близост до къмпинг Рино, на самото Охридско езеро. Разполага с ресторант, денонощна рецепция, бар, градина и тераса, подходяща и за слънчеви бани. Открива се изглед към град Струга. Има чудесни условия за шнорхелинг и колоездене. Заобиколен е от плажовете May Flower, Versus и Aquarius.

5 идеи за къмпинг в Северна Македония

Снимка: Facebook

Къмпинг Rock Land Camp

Удобното местоположение на къмпинга Rockland позволява на пътуващите да го намерят лесно и да го използват за спокойно място за почивка. Къмпингът е разположен до красивия град Демир Капия. Мястото разполага с къща за гости и лятна кухня, два санитарни възела с душове (за мъже и жени). Най-близкият магазин е на около 5 минути пеша. В центъра на града, който се намира на около 20 минути пеша, има няколко кафенета, супермаркет, аптека, банкомат, магазини, автобусна и жп гара. Тук можете да се отдадете на катерене, алпинизъм, туризъм, риболов, рафтинг и плуване.

5 идеи за къмпинг в Северна Македония

Снимка: Grebnos RV Park Instagram

Grebnos RV Park

Къмпингът Grebnos RV Park се намира в залив между планините на македонския национален парк Галичица, в източната част на Охридското езеро. Това е много тихо, изолирано място, далеч от претъпканите туристически атракции. Мястото разкрива удивителна гледка към планините и красивите езерни плажове наоколо. Къмпингът е на минута от брега. Служи за добра отправна точка към туристическите пътеки в планините на Национален парк Галичица и връх Магаро. Наблизо е и скалното място за катерене „Зли дол“.

Решихте ли вече накъде да се отправите? Която и дестинация да сте избрали, уверете се, че сте се подсигурили с пропановите бутилки за кемпери от V-Gas. Можете да ги намерите тук: Точки на продажба.