5 от най-добрите места за къмпинг в Европа

Откриваме къмпинг сезона с нови материали, посветени на пътешествията с кемпер, поддръжката му и полезни съвети за всички, които предпочитат пътуването на четири колела. Пълен напред с пропановите бутилки от V-Gas!

Пътуването с кемпер създава незабравими спомени, защото дава възможност за посещение на труднодостъпни кътчета, които съхраняват красотата на природата. Вече ви дадохме идеи за къмпингуване в България, Гърция и Сърбия, а сега поглеждаме към по-отдалечени точки на Европа, които също предлагат невероятни преживявания.

  1. Сардиния, Италия

5 от най-добрите места за къмпинг в Европа

Пътят с кемпер до Сардиния не е кратък, но си заслужава. Достъпно за кемпери е приказното място Sant’Antioco, което разполага с няколко къмпинга и е отдалечено от шумните туристически дестинации на острова. Сардиния е популярна с широките си плажове, красиви скали и богата история. Задължително е, освен да се любувате на слънцето и морето, да посетите и местните забележителности Forte Su Pisu, Villaggio Ipogeico и невероятните катакомби под базиликата.

2. Бран, Румъния

5 от най-добрите места за къмпинг в Европа

Дестинация за любителите на митични образи и красива природата. Посетете прочутия Дворец на Дракула и други мрачни и интересни места като местния музей, манастир и черната църква. След това можете да отседнете в къмпинг Вампир, който се намира само на 800 м от Двореца. А защо не продължите приключенията като от Бран се отправите към други забележителни места в Румъния в посока къмпинг Космос на Черноморието?

3. Vila Nova de Milfontes, Португалия

5 от най-добрите места за къмпинг в Европа

Любителите на сърфа могат да се отправят на дълго пътешествие с кемпера си чак до Vila Nova de Milfontes в Португалия. Пътуването от София може да продължи 3-4 дни и да се насладите на красиви места по пътя, който преминава през Сърбия, Хърватска, Словения, Италия, Франция и Испания. Плажовете в Vila Nova de Milfontes са диви, с дълги пясъчни ивици, а около тях се разкриват океана и красиви градини. Освен на сърф, можете да се насладите на каране на каяк по река Мира. Къмпинг местата в региона са много и предлагат всички удобства, от които се нуждаете.

4. Kälsviken, Швеция

5 от най-добрите места за къмпинг в Европа

Думата „Allemansrätten“ в Швеция се свързва с правото на свободен публичен достъп в страната. Това означава, че можете да къмпингувате почти навсякъде, стига да не е в нечий задния двор. Отправете се към незабравимо пътешествие до залива Kälsviken в Национален парк Skuleskogen. Там има удобен къмпинг, който предлага вода, баня и място за кемпери. Спокойствието и тишината на мястото го правят идеално за летен отдих. В околностите можете да разгледате каменни могили от бронзовата епоха, стари гори и невероятни геоложки феномени.

5. Fannefjorden, Норвегия

5 от най-добрите места за къмпинг в Европа

Насладете се на „friluftsliv“ или „живот на открито“ и паркирайте кемпера в Kviltorp Camping в Fennefjorden, близо до град Molde на западния бряг на Норвегия. С електричество, Wi-Fi, бани и заведения, къмпингът осигурява всички удобства целогодишно.

Разгледайте близкото рибарско селище Bud, въртящия се планински път „Тролове“ и посетете музея Romsdal. Можете и да се отправите към остров Veoya, да прекосите еко пътеката Hjertoya или да се качите на велосипед и да обикаляте по зелените хълмове.

Източник: momondo.co.uk  

Следете рубриката ни Camping за още идейни предложения за пътуване с кемпер.