Въпроси за безопасността на пропан-бутана

Често потребителите не са запознати напълно със свойствата на пропан-бутана и смятат, че газът е опасен. Ето защо, отговаряме на най-често задаваните въпроси, свързани с безопасната му употреба.

Въпроси за безопасността на пропан-бутана

Безопасни ли са газовите печки?

Да, те са напълно безопасни. Разбира се, трябва да следвате инструкциите за употреба, както при всеки уред. Необходимо е редовно да обръщате внимание на пламъка на котлона – той трябва винаги да е син.

Можете да научите няколко полезни съвета за поддържане на газовата печка в добро състояние тук.

Опасен ли е пропан-бутанът?

Ако се използва и обработва в съответствие с установените процедури, пропан-бутанът (LPG) е безопасен. Както при електричеството, природния газ, петрола и другите битови средства за отопление и придвижване, винаги трябва да сте внимателни. Това важи и за използването на LPG.

Можете да се запознаете със съветите ни за безопасност при работа с газови бутилки тук.

Защо газовите бутилки трябва да стоят винаги изправени?

Газовите бутилки трябва да се използват и съхраняват в изправено положение от съображения за сигурност.

Всички газови бутилки за дома и за барбекю са снабдени с предпазни клапани, които са предназначени за безопасно освобождаване на газ в случай, че газовата бутилка стане гореща, а налягането – твърде голямо.

Предпазните клапани са разположени в горната част на бутилката. Вътре в нея, пропан-бутанът е в течно състояние на дъното на бутилката, а на върха й е под формата на газови пари. Поддържането на бутилката в изправено положение гарантира, че предпазният клапан не е потопен в течността и е разположен в пространството на парите.

Подробни инструкции за употребата на бутилки за пропан-бутан, можете да намерите тук.

Компанията ни е изградила дългогодишна и надеждна система за безопасност, която е свързана с редовни проверки на целия процес на производство и доставка – от изправността на бутилките до сигурността на поддръжката.

Можете да разберете повече тук.