Как да планираме пътуването с кемпер

Независимо дали сте решили да наемете кемпер или разполагате със собствен такъв, за да бъде пътуването ви безпроблемно, е необходима предварителна подготовка и планиране.

В материала ни „Какво не трябва да забравяте при пътуването с кемпер?“ можете да намерите практични съвети какви са необходимите неща за път (не забравяйте документите си, аптечката и пропановите бутилки за кемпери от V-Gas!), а в този ще ви дадем насоки относно самата подготовка на пътешествието ви на четири колела.

Как да планираме пътуването с кемпер

  1. Направете предварително планиране – стъпка по стъпка, изберете точния маршрут и предвидете времево активностите си, а според тях и бюджета. Съобразете го с таксите по пътя и с допълнителните разходи, които могат да възникнат.
  2. Решете с кого ще пътувате – пътуването с кемпер не е за всеки, а капацитетът му е ограничен. Преценете според продължителността на пътешествието и нагласите на останалите, кои точно да са спътниците ви. Съобразете дължината на пътуването и предстоящите активности с всеки от групата.
  3. Осигурете допълнителни забавления – ако сте с деца на пътя, бъдете сигурни, че те ще се чувстват комфортно и ще има с какво да се забавляват по време на дълго пътуване. Вземете с вас бординг игри, книги и играчки.
  4. Консултирайте се предварително за пътя – можете да го направите чрез познати, които са пътували с кемпера си или да проверите онлайн за надеждна и актуална информация за терена.
  5. Уверете се, че кемперът ви е в изправност – важно е да сте сигурни в превозното си средство преди да поемете на път. Няколко практични съвети в тази връзка, можете да намерите тук.
  6. Запасете се с храна – можете да спестите пари и много неудобства по време на пътя, ако имате запас от дълготрайна храна. А за топла напитка или супа, разчитайте, където и да се намирате, на малките ни бутанови бутилки с котлонче V-Gas Mini.

След като всички подготовки са на лице, не ви оставя нищо друго, освен да се насладите на незабравимото пътешествие със спътниците си. На добър път!