Как да водим по-здравословен и спокоен начин на живот през 2021 г.?

Дните около Нова година винаги са били повод за равносметка, но и преломен момент за даване на обещания. След предизвикателствата на 2020 г. все повече се замисляме за това какво може да променим в навиците си, за да водим по-пълноценен и здравословен начин на живот; как да помогнем на себе си, но и на околните, за да се чувстваме бодри и полезни.

Малките крачки водят до големи промени. Затова разгледайте нашите лесни за изпълнение съвети за и ако ви допаднат, опитайте се да ги изпълнявате съвестно и редовно. Резултатите няма да закъснеят.

Следете теглото си, хранете се здравословно и откажете алкохола.

How to Live a Healthier and Calmer Life in 2021?

За никого не е тайна, че поддържането на нормално тегло е от значение не само за самочувствието ни, но е и ключово за предпазване от здравословни проблеми. Тази година НЕ се подлагайте на строги диети, а просто отделяйте повече време за физическа активност. Изключете от менюто си газираните напитки, полуфабрикатите и ястията с високо съдържание на мазнини. Наблягайте на плодовете, зеленчуците и зърнените храни.

Откажете алкохолните напитки. Консумацията на алкохол намалява нивата на серотонина, известен и като “хормон на щастието”. Дефицитът на серотонин се свързва с тревожност и проблеми със съня, а високите му нива се явяват естествено средство за справяне с депресията.

Намалете стреса

How to Live a Healthier and Calmer Life in 2021?

Намерете време за себе си! За да се справите със стреса, е необходимо поне веднъж дневно да се отпуснете, да се отдадете на любимо занимание или напълно да се „изключите“ от заобикалящата ви среда. При борбата със стреса много благоприятно влияние оказват масажите, йогата и медитацията.

Отделяйте повече време за себе си и семейството

How to Live a Healthier and Calmer Life in 2021?

Оценявайте приоритетите в живота си и не смятайте семейството за даденост. Неговите членове, както и самите вие, заслужават внимание и грижа. Позволявайки си да задълбочим връзката с роднините си, подпомагаме връзките, които имаме с останалите. И тук не става дума само за романтичните такива, но и за отношенията с приятелите ни, колегите в работата.

Следвайте екологични практики

How to Live a Healthier and Calmer Life in 2021?

Все повече хора осъзнават колко важно е всеки един от нас да спазва лесни правила в ежедневието си, за да се ограничи замърсяването на природата. Едно от решенията в тази е посока е преминаването към пропан-бутан, както за източник на енергия в доматака и за гориво.

Вижте повече по темата в статията ни „Живейте по-екологично всеки ден“.