Не се чудете, а децата на къмпинг заведете

Чудите се каква е най-подходящата почивка за вашите малки пакостници? Със сигурност къмпингуването с малки деца може да е предизвикателство, но положителните страни от пребиваването ви сред природата по този начин носят много ползи за вас и малките. Разбира се, необходимо е да проявявате търпение с най-малките и да бъдете подготвени за различни ситуации по време на пътуването и при самото пребиваване на избраното от вас място.

Ако се чудите накъде да потеглите с кемпера си, имаме интересни идеи за престой в БългарияГърция и Сърбия, както и в други кътчета в Европа.

Не се чудете, а децата на къмпинг заведете

Причините да предпочетете да заведете децата на къмпинг, отколкото в хотел в популярно курортно градче, са много, но нека се спрем на най-важните:

  • Близо до природата

За децата е важно да бъдат сред неурбанизирана среда, на места с чист въздух и голямо био разнообразие. Освен, че ще се запознаят с много растения и животни, които никога не са срещали, ще могат да се любуват на звездното небе, на свободата да похапват плодове директно от дърветата, да тичат боси и т.н. Слънцето ще ги зареди и с витамин D, който е важен за укрепването на имунната система, поддържането на здрави кости и зъби.

Все пак бъдете сигурни, че сте се запасили с репеленти, слънцезащитни кремове с висок фактор и лекарства от първа необходимост. Не забравяйте, че децата трябва да приемат много течности, особено през горещите месеци.

  • Усвояване на нови умения

Сред природата можете да научите децата на много нови умения, като например да си правят заслон, да ловят риба, да се ориентират според обстановката и др.

Някои от тези умения не биха могли да се усвоят в градска среда. Къмпингуването е и чудесен повод да научите децата да живеят природосъобразно като изхвърлят боклука си разделно, опазват защитени територии и т.н.

  • Естествено преодоляване на страховете

При усвояване на новите умения, част от които бяха споменати, децата по естествен начин се предпазват от фобии или преодоляват страховете си – от височини, от дълбоко, от това да се изгубят… За да протече този процес гладко, бъдете сигурни, че сте предупреди малкото да не напуска територията на лагера ви и да не влиза във водата без разрешение, а също така да не къса непознати растения.

Убедихте ли се, че къмпингуването с деца може да бъде полезно и приятно, когато сте подготвени? Разбира се! Остава ви само да се запасите и с надеждните пропанови бутилки на V-Gas от най-близката бензиностанция до вас и да се впуснете в приятни изживявания.