Как пропан-бутанът щади околната среда?

Пропан-бутанът (LPG) е нисковъглеродно алтернативно гориво, което отделя 33% по-малко CO2 от въглищата и 12% по-малко от нефта. При консумацията му не се отделя почти никакъв черен въглерод, на който до голяма степен се дължи глобалното затопляне.

Защо пропан-бутанът е чист и щадящ околната среда?

LPG е природосъобразен не само поради ниското ниво на отделяните въглеродни емисии, но и заради минималния риск от замърсяване. Ако пропан-бутанът изтече, той се изпарява незабавно, така че да не причинява щети на почвата, водоснабдяването или дивата природа. Затова и няма дългосрочни последици вследствие на разливане на пропан-бутан, дори ако количествата са прекалено големи.

Как пропан-бутанът щади околната среда?

За какво може да се използва LPG?

Освен че е екологичен, пропан-бутанът е изключително универсален, може да се използва за различни цели, включително за отопление на дома, готвене, подгряване на вода, къмпингуване и автомобилно гориво. Все по-голям брой шофьори преминават от бензин или дизел към LPG. Поради широката си достъпност и по-ниската цена от останалите горива, потреблението на автогаз продължава да расте и спомага за намаляване на замърсяването от пътния транспорт.

Какви са ползите за околната среда от използването на пропан-бутан?

Множество проучвания доказват, че пропан-бутанът е в пъти по-екологичен от всички други видове горива. Изследване на 2degreesnetwork.com, включващо над 9000 леки коли и микробуси, класифицира автомобилите, работещи с пропан-бутан като най-чисти, срвнявайки ги с тези, задвижвани от бензин, дизел и CNG.

Помислете не само за природата, но и за ползите, които употребата на пропан-бутан ще донесе на вашето домакинство – изберете продуктите и услугите, които предлагаме. Свържете с нас на тел. 0 700 20 204 или на тел. 0882 977 459.